Diensten

 

Adviseur

In allerlei rollen help ik opdrachtgevers met ontwikkeling van strategie, leiderschap, cultuur en innovatie. Tegenwoordig draait het vaak om nieuwe manier van organiseren en samenwerken. In alle smaken komen de ambities dan voorbij. Denk aan: zelfsturing, klantgerichtheid, wendbaarheid, innovatie, resultaatgerichtheid, ondernemerschap en agile.
En wat krijg je dan als je met mij werkt? Een flinke dosis energie, creativiteit, pragmatisme en een oplossingsgerichte mentaliteit. Waarbij ik liever met mijn poten in de klei sta dan op de hei. En we al doende leren wat werkt om gedrag te veranderen en de prestaties te verbeteren, kortom: 'van A naar B op de manier van B'.   

 

 

 

 

   Schrijver

De organisaties waarvoor ik werk en de boeken die ik lees geven mij veel inspiratie om over te schrijven. De drijvende kracht hierachter is mijn passie voor het verandervak en het plezier wat ik haal uit schrijven. Zo lever ik een bijdrage aan kennisontwikkeling en het is een manier om te reflecteren op mijn werk, en mogelijk dat het anderen inspireert hoe zij hun organisatie of team verder kunnen ontwikkelen. Ik schrijf artikelen en blogs voor platforms als ManagementSite.nl en Managementenconsulting.nl en verschillende vakbladen.  

Ook vervul ik graag de rol van reporter door bijzondere organisaties en mensen te interviewen en hun praktijkverhalen naar het papier te vertalen. En van tijd tot tijd zet ik daarnaast mijn tanden in een boekproject zoals Animal Firm met Marco Schreurs (2010), We presteerden nog lang en gelukkig met Tjip de Jong (2011; en tevens winnaar van het beste managementboek in Vlaanderen), De organisatie draait door met Tamira Nicolai-van Vugt en Wouter Hendrikx (2013) en Move before you’re ready met Linde Peters (2016). Alle boeken zijn in de top 5 van de Managementboek top 100 beland en Animal Firm zelfs op plek 1.  

 

 

 

Spreker

Als een verhalenverteller deel ik graag mijn kennis en ervaringen  over het effectief veranderen van organisaties en teams. Via lezingen, seminars en (gast)colleges vertel ik dan over thema’s als strategieontwikkeling, high performance, cultuurverandering, leiderschap, teamsamenwerking en vernieuwing. Ik ben niet van de klassieke aanpak waarbij een ‚expert’ college komt geven en de ogenschijnlijke wijsheid in pacht heeft. Liever organiseer ik beweging en een interactieve ervaring. Bijvoorbeeld door te werken met sneltekenaars, film, acteurs, theater, design, immers anders doen begint met anders denken, maar vooral door anders te beleven. Nodig mij vooral een keer uit om het ook écht te beleven, immers the proof is in the pudding is in the eating:-)